• おうちでカクテル作ってみませんか…宅飲みが外飲みばりに充実するカクテルレシピの紹介とカクテルの基礎知識

    お酒が進むおつまみピッツァ

    市販のピザ生地を使えば簡単。写真は2種類のハーフ&ハーフピザです。

    【酒盗クリームチーズピザ】
    Shutou* Cream cheese Pizza

    *”Shutou” is a fermented food made from fish’s internal organs. Taste similar to anchovy.

    ・マヨソース(マヨネーズ+おろしにんにく+レモン汁をよく混ぜる)
    Mayo sauce(Mix well with mayonnaise and grated garlic and lemon juice)

    ・酒盗(アンチョビペーストや塩辛でもイケるかも)
    Shutou(Anchovies can be used instead)

    ・クリームチーズ
    Cream cheese

    ・ミックスチーズ
    Shredded cheese

    【ペパロニピザ】
    Pepperoni Pizza

    ・ピザソース(ケチャップ+おろしにんにく+オレガノをよく混ぜる)
    Pizza sauce(Mix ketchup, garlic and oregano well)

    ・ミニトマト
    Mini Tomato

    ・辛いサラミ
    Spicy salami

    ・ミックスチーズ
    Shredded cheese

     

    ■作り方

    ・マヨソースとピザソースをピザ生地に半々に塗る
    Apply mayo sauce and pizza sauce half to the pizza dough.

    1.マヨソースの方に、適当な大きさにスライスしたクリームチーズを乗せ、その上に酒盗をちょびっと乗せていく。
    Place the cream cheese sliced to the proper size on the mayo sauce and place a little “Shutou” on top of it.

    ※酒盗の量に注意!箸でちょっとつまんだ程度でOKです。

    2.ピザソースの方にスライスしたミニトマトとサラミを乗せて、全体にミックスチーズをまぶす
    Place the sliced mini tomatoes and spicy salami on the side of the pizza sauce and sprinkle shredded cheese on the whole

    3.250度のオーブンで8~10分焼く
    Bake in a 250 degree oven for 8 to 10 minutes